سید حمزه میرسلیمی؛ همایون فرهادیان؛ شقایق خیری؛ فرهاد خسروانی
چکیده
هدف این پژوهش، بررسی عاملهای مؤثر بر پذیرش کشاورزی ارگانیک است. این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعة آماری مدنظر را تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان البرز تشکیل میدهند که حجم نمونه با استفاده فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفی طبقهای تعیین شد و 200 تولیدکننده انتخاب شد. ابزار اصلی جمعآوری اطلاعات، ...
بیشتر
هدف این پژوهش، بررسی عاملهای مؤثر بر پذیرش کشاورزی ارگانیک است. این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعة آماری مدنظر را تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان البرز تشکیل میدهند که حجم نمونه با استفاده فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفی طبقهای تعیین شد و 200 تولیدکننده انتخاب شد. ابزار اصلی جمعآوری اطلاعات، پرسشنامة محققساخته است که روایی آن را تعدادی از استادان دانشگاه و کارشناسان جهاد کشاورزی استان البرز بررسی و تأیید کردند. پایایی پرسشنامه نیز از طریق انجام پیشآزمون و محاسبة آلفای کرونباخ برای هر یک از بخشهای آن برآورد شد (72/0تا 95/0) که بیانگر مناسب بودن ابزار تحقیق بوده است. یافتههای تحقیق نشان داد که مانعهای پذیرش کشاورزی ارگانیک و عاملهای مؤثر بر توسعة آن در بین کشاورزان با سطح تحصیلی متفاوت (فوق دیپلم و کمتر و لیسانس و بیشتر) اختلاف معنیداری در سطح یک درصد دارد. همچنین بین سه متغییر نگرش به کشاورزی ارگانیک، میزان استفاده از کانالهای دریافت اطلاعات فنی و میزان بهکارگیری عملیات کشاورزی ارگانیک با پذیرش آن در بین کشاورزان استان البرز همبستگی مثبت و معنیداری مشاهده شد.